Представител на прокуратурата защити певицата Милена Славова по делото за дискриминация, което

...
Представител на прокуратурата защити певицата Милена Славова по делото за дискриминация, което
Коментари Харесай

Прокуратурата подкрепя Милена - не е хомофоб, а е изразявала мнение

Представител на прокуратурата отбрани певицата Милена Славова по делото за дискриминация, което Върховният административен съд (ВАС) прегледа през днешния ден. Според държавното обвиняване изявленията на певицата против ЛГБТИ прайда и общността са  " конституционно обезпечено право на независимост на словото ".

Както Клуб Z пръв изясни през вчерашния ден - сагата тече от 2021 година, когато ЛГБТИ деятели от Младежко придвижване " Действие " и две физически лица подават тъжба до Комисията за отбрана от дискриминация против Милена. КЗД се произнася, че със собствен фейсбук статус и тв посещение тя е изразявала персонално мнение, а не е дискриминирала гей общността.

Административният съд - София град обаче анулира оправдаването и връща проблема на КЗД за ново разглеждане.

Именно това решение на първата инстанция жалеха през днешния ден Милена Славова и КЗД пред Върховен административен съд.

Според прокуратурата, която се явява и по такива каузи, жалбата е основателна и първоинстанционният съд е позволил процесуални нарушавания, а решението му е голословно, като следва да се анулира, цитира Българска телеграфна агенция.

Пред висшите съдии представителят на КЗД съобщи, че решението на Административен съд София - град е " погрешно и незаконосъобразно и че АССГ лимитира правото на преценка на комисията и разгръща въздействието си надалеч отвън компетенциите си ".

А представителката на Милена  - юрист Мария Янева съобщи, че " певицата е подбудена от непристойно държание, а не от съответни хора с друго полово разбиране. Славова е против парада, а не против общността ", съобщи още защитничката.

Самата Милена съобщи за следващ път, че изявлението ѝ за прайда е било подбудено от видеоклип на мъж, който е поставил националния байрак на непристойно място и не е ориентирано против общността, цитира я Българска телеграфна агенция. Тя твърди, че след поста във фейсбук и медийна изява по тематиката е получила закани за живота си.

Тя и 13-годишната ѝ дъщеря са станали жертва на тормоз - заплашвали са ги с неща като " инвалидна количка и удавяне ".

Както и Клуб Z писа, сутринта пред Върховен административен съд се събраха фенове на рок певицата, които я поддържат. Около 40 души от тях бяха позволени и в правосъдната зала.

Върховният административен съд ще се произнесе в период от един месец, но той е инструктивен, т. е. - пожелателен.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР